Les historien om utviklingen av Fidget Cube

Alle gode oppfinnelser starter med en god idé og idéen til Fidget Cube stammer fra to amerikanske brødre, Matthew og Mark McLachlan, som begge led forferdelig av rastløshet Brødrene var rett og slett en prøvelse for familien og alle rundt dem. Så en dag var de skikkelig lei av irettesettende blikk og satte seg ned og fikk en genial ide. 
Fidget Cube ble navnet på den ideen de kom opp med. Fidget er engelsk for rastløshet og terningen inneholder en rekke forskjellige aktiviteter du kan bruke til å fordrive rastløsheten din med. Dermed blir det slutt på å sitte og klikke på kulepennen, fomle med sidene i en bok, tromme på bordkanten, vippe med føttene eller sitte og gnikke fingerspissene mot hverandre.
Fidget Cube
Kjente alt for godt til det selv
De to brødrene kjente alt for godt til det selv. Særlig den ene var svært rastløs og måtte hele tiden ha noe å fomle med – alt som var innen rekkevidde. Den klare favoritten var bobleplast. Hvis emballasjen i pakke bestod av bobleplast, betød det timevis med tidsfordriv, hvor små – og enda bedre, de store – boblene i plastikken kunne klemmes ut. Han syntes det var fantastisk – mens de som var rundt ham ikke syntes det var så behagelig.
Den andre broren led også av det. Dog ikke så utpreget som den første. Her var det virkelig snakk om rastløshet som var nærme å kunne få en diagnose. Og det ga en rekke problemer. For utallige ganger ble brødrene bedt om å være stille, eller noen rett og slett gikk amok og skjelte dem ut når de fikk nok av klikking, klemming, tromming eller fomling.
Fidget Cube Sider
Det må da være en måte å styre det på
Til slutt ble det bare for mye for begge to og siden de er velsignet med et sterkt oppfinnergen dypt forankret i magen, var det jo helt naturlig å finne en løsning som kunne få styr på rastløsheten og unngå de evige sure blikkene og bemerkningene.
Resultat ble Fidget Cube, som er en sekskantet terning med forskjellige aktiviteter på sidene som kan brukes til å fordrive rastløsheten. På en av sidene er det en stor vippekontakt som kan erstatte klikkingen på kulepennen. Den er riktignok ikke helt uten lyd, med mindre du går inn for det. Men lindrende effekten er den samme og faktisk er den ikke så irriterende å høre på. 
På terningens andre sider er det forskjellige knapper, hjul og kuler som skal trykkes på, dreies eller skyves rundt. En side fungerer også på samme måte som de såkalte lykkesteinene som mange går rundt og gnir på i lomma og en annen side har et hjul du kan sitte og dreie rundt, som et alternativ til å sitte å gnikke på fingerspissene.
Fidget Cube Box
Crowdfunding satte igang produksjonen
For å skaffe penger til å starte produksjonen opprettet brødrene et crowdfunding-prosjekt. Det endte opp som ett av de 10 mest suksessrike crowdfunding-prosjektene noensinne. Det beskjedne beløpet som var målet, ble overgått til gangs. Faktisk samlet de inn 43 333 prosent mer penger enn prosjektets mål.
Fidget Cube ble dermed det suksessfulle startskuddet på de to unge brødrenes eget firma, Antsylab, som siden har lansert to spennende multioppladere til Apple-produkter som crowdfunding – men uten å få samme suksess som Fidget Cubes.
Firmaet donerer også Fidget Cuber til veldedige formål. For Fidget Cube har vist seg å ha en fantastisk virkning på konsentrasjonsevnen hos barn med ADHD, akkurat som den også er god til å trene fingermotorikken til eldre mennesker og folk med diabetes som ofte har dårlig blodomløp, samt mennesker som lider av den spesielle lidelsen Raynauds syndrom som gir hvite fingre.
Så uansett om du lider av rastløshet, har barn med ADHD, eller lider av dårlig blodomløp, kan Fidget Cube brukes. Ja, det var en genial idé de to brødrene fikk!