Fidget Cube forbedrer blodomløpet i fingrene

Med Fidget Cube kan du forbedre blodomløpet i fingrene og dermed unngå ubehagelige plager som hvite og sovende fingre. Samtidig kan den brukes til å holde hendene dine opptatt, hvis du lider av rastløshet og kjedsomhet.
Fidget Cube er utviklet til å få styr på den indre rastløsheten og kjedsommeligheten. Så hvis du ofte tar deg selv i å sitte og klikke med en kulepenn, eller at du sitter og gnikker fingerspissene mot hverandre, så er Fidget Cube løsningen. Så slipper du irriterende kommentarer fra de menneskene som er rundt deg.
Fidget Cube er en terning, hvor hver side inneholder forskjellige former for aktiviteter. På den ene siden finner du en joystick, den kan du dreie rundt eller presse ned. På en annen av terningens kanter er det en stor vippekontakt, den kan du klikke fra side til side. På den tredje kanten er det et hjul som kan dreies rundt. De øvrige sidene på terningen har atter igjen andre muligheter for å holde rastløse hender opptatt.
Fidget Cube bedrer blodomløpet
Amerikanske undersøkelser gir belegg for at Fidget Cube bedrer blodomløpet i fingrene. Ved en rekke forsøk med svært stillesittende personer målte man blodomløpet i benene over en tre timers periode. I løpet av perioden holdt forsøkspersonene det ene benet helt i ro, mens de bevegde det andre. 
Undersøkelsen viste, ikke helt overraskende, at det benet som ble mosjonert under forsøket hadde mye bedre blodomløp enn det benet som ble holdt i ro.
Mens det er lett å finne måter å aktivisere og mosjonere bena, selv i sittende stilling, er det noe vanskeligere å finne aktiviteter for å holde hendene i gang. Vel og merke, hvis det ikke er aktiviteter som krever både oppmerksomhet og konsentrasjon. Og nettopp her kommer aktiviseringsmulighetene til en Fidget Cube inn i bildet. For ved hjelp av de forskjellige kantene på terningen er det mulig å finne forskjellige aktiviteter som både kan aktivere og mosjonere dine fingre og hender. Det gjelder uansett om de liker å sitte og dreie på noe, eller finner det enklere å for eksempel trille på en liten kule eller klikke på en kontakt eller knapp.
Unngå «likfingre»
De forskjellige aktivitetene øker blodomløpet i hele hånden. Det kan forebygge og minske risikoen for såkalte «likfingre». 
«Likfingre» er særlig et problem for dem som har fått det såkalte Raynauds syndrom. Da trekker blodkarene seg sammen når du oppholder deg i kalde eller fuktige omgivelser. Dermed nedsettes blodomløpet og det kan faktisk også stanse helt opp i kortere perioder. Dette kan være svært smertefullt. Men dessverre er det ingen kjente behandlingsformer for Raynaud-anfall. 
Raynauds syndrom kan ramme unge mennesker, og da særlig kvinner, fra 20-års alderen og oppover. Men fenomenet «likfingre» ses oftest hos eldre, uten at de nødvendigvis lider av syndromet. I stedet har nedsatt blodomløp i fingrene. Det samme er tilfellet hos personer med diabetes, som også har innvirkning på kroppens blodomløp.
Selv om bruken av Fidget Cube ikke helt kan fjerne anfallene av «likfingre», kan det være positivt for blodsirkulasjonen og redusere hyppigheten og smertene ved anfallene. 
Unngå sovende hender
Særlig hos eldre opplever man ofte sovende hender og fingre. Som regel skyldes det lite aktivitet eller fordi de har sittet med hendene i samme stilling over lengre tid. Det er ubehagelig og det gjør det vanskelig å gripe tak i ting.
Her vil Fidget Cube gi deg noe å gjøre med fingrene, så du holder dem aktivert, uten at du skal konsentrere deg om det. Det forbedrer automatisk blodomløpet, og så slipper du at fingrene eller hele hånden begynner å sove. Hvilket igjen betyr at du alltid kan strekke ut og ta tak i for eksempel en kopp, et glass eller noe annet, som blir gitt til deg, akkurat som du kan ta deg for hvis du faller eller kommer ut av balanse.